EBCon – prima conferință regională de employer branding

Comunicat de presa /21.05.2020

Catalyst Solutions anunță organizarea primei conferinte regionale de employer branding, EBCon care se va desfășura în mediul online, pe data de 18 iunie. Evenimentul va reuni peste 300 de profesioniști locali și internaționali, entuziaști ai HR, Marketing și Employer Branding și peste 13 speakeri dintre care 10 internaționali, care vor aborda tematici relevante pentru evoluția domeniului și vor crea o experiență valoroasă de învățare pentru practicienii de employer branding.

 

dragos

“Acum ceva timp Jorgen Sundberg zicea: “Hai să vedem dacă putem să îi facem pe români să fie catalizatorii Employer Branding-ului în Europa?!” Am luat în serios provocarea și lansăm un prim eveniment regional dedicat profesioniștilor pasionați de employer branding din CEE: EBCon. Cei peste 14 ani de experiență în domeniu au contribuit la o selecție riguroasă a speakerilor ce vor fi prezenți în cadrul evenimentului, iar conținutul ce va putea fi accesat în ziua evenimentului va fi unul cu adevărat valoros pentru comunitatea de HR”. Dragoș Gheban, Managing Partner, Catalyst Solutions.

 

Puncte de interes la EBCon.

 • Vor fi prezenți peste 13 speakeri locali și internaționali care vor aborda subiecte diverse pe parcursul evenimentului: de la cum putem deturna criza actuală în favoarea noastră, la cum putem face lobby pentru a obține bugete pentru crearea sau susținerea strategiilor de employer branding în contextul actual, până la cum ne putem împrieteni cu datele pentru a extrage insight-uri valoroase pe zona de HR sau cum putem crea content creativ și atractiv pentru candidați.
 • Vor fi anunțați “Cei mai doriți angajatori în România 2020“, conform rezultatelor studiului care anul acesta a adunat peste 18.000 de respondenți la nivel național. Studiul “Cei mai doriți angajatori” are cel mai amplu istoric pe piața forței de muncă din România, fiind desfășurat anual în ultimii 15 ani. Acesta vizează așteptările studenților și profesioniștilor de la angajatori, măsurând totodată și gradul de atractivitate al brandurilor, fiind un instrument indispensabil în schițarea strategiilor de employer branding ale organizațiilor care activează pe piața locală.
 • Participanții vor putea accesa o rețea regională de profesioniști în employer branding pentru a împărtăși bune practici și a crește competența profesională.

 

Malex

“Cu ocazia celei de-a 15-a ediții a studiului Cei mai doriți angajatori, ne-am propus ca în cadrul EBCon. să facem o retrospectivă a modului în care au evoluat așteptările candidaților cu privire la angajatori – criteriile în alegerea angajatorilor, canalele folosite de către aceștia pentru a se informa cu privire la job-uri și angajatori, precum și a modului în care au evoluat obiectivele profesionale ale acestora. De asemenea vom prezenta topul Celor mai doriți angajatori în Romania în 2020, anunțând pentru fiecare industrie, compania plasată pe primul loc în rândul preferințelor respondenților.“ Alexandra Stancu, Employer Branding Consultancy Coordinator, Catalyst Solutions.

 

Agenda evenimentului va reuni peste 13 speakeri locali şi internaţionali de la companii de top, cu o vastă experiență în talent attraction și employer branding, care vor împărtăși participanților insight-uri valoroase și tips&tricks despre cum își pot îmbunătăți semnificativ brandul de angajator chiar și în situație de criză.

 • Johnny Campbell – CEO/Co-Founder @socialtalent.com – În calitate de fondator și CEO al SocialTalent, cea mai importantă platformă de training de hiring skills din lume, Johnny lucrează cu unele dintre cele mai mari companii din lume (precum Intel, IBM și Ikea) pentru a induce excelență în procesul de recrutare și este unul dintre cei mai căutați speakeri pe tema angajării, datorită entuziasmului și dedicării lui.
 • Emily Firth – Founder and Employer Brand Consultant @TheTruthWorks – Emily este un consultant în employer branding, cu peste 10 ani de experiență în agenții de advertising și fost Global Head of Employer Branding la Booking.com (câștigător al premiului „Cel mai bun brand de angajator 2019” la  „LinkedIn 10K+ employees”)
 • Dave Hazlehurst – Partner @Ph.Creative – Dave este un influencer și strateg recunoscut și co-autor al celei mai vândute cărți, „Getting Goosebumps”, un ghid pragmatic pentru marketingul de conținut pentru atragerea talentelor. Dave a susținut workshopuri, conferințe, expoziții și seminarii de recrutare la nivel înalt în Europa și America.
 • David Thompson – Founder and Lead Consultant @PeopleBrandLTD – David are o experiență de 20 de ani în employer marketing și a ajutat la modelarea strategiilor de brand pentru companii blue-chip precum: Asda, The Telegraph, Autoglass sau AXA. În 2018, David și-a început propria afacere, PeopleBrand, oferind consultanță și coaching pentru angajatori.
 • Rebecca Causey – Global Talent Marketing Lead @IBM – care are peste 10 ani experiență în Talent Marketing & Acquisition.
 • Oana Iordăchescu – Global T.A. Manager @Criteo – cu peste 10 ani experiență în Talent Acquisition în industria IT.
 • Modiara Kamps – EMEA Employer Branding & Recruitment Marketing– Consumer Tech @Amazon
 • Robert Lewis – Employer Branding A.M. @L’Oréal cu peste 5 ani experiență în poziții similare la companii de top.
 • Olga Wettler – CEE Employer Branding and Recruitment Manager @AmRest cu peste 5 ani expertiză în domeniu.

Experiența primei ediții EBCon. este realizată cu sprijinul partenerului principal, Kaufland Romania.

„În ultimii ani, activitatea de employer branding s-a bucurat de o atenție sporită, motiv pentru care a devenit un subiect tot mai prezent în rândul companiilor și al candidaților. În Kaufland, odată cu lansarea primei campanii de brand de angajator, în anul 2015, am început să lucrăm la dezvoltarea unei strategii de employer branding care să reflecte principiile și valorile companiei și, totodată, să întărească angajamentul nostru față de echipa și de candidații noștri. Cu toate acestea, vorbim de o industrie relativ nouă, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pentru consolidarea ei, chiar și în perioadele dificile, cum este cea pe care tocmai o traversăm, este nevoie de crearea unei comunități de experți și a unui cadru care să faciliteze schimbul de cunoștințe și bune practici în domeniu. Ne bucurăm să putem contribui la acest demers alături de Catalyst, în calitate de parteneri principali ai EBCon., un eveniment care, credem noi, răspunde la această nevoie a pieței de Resurse Umane.“  Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director at Kaufland Romania & Moldova.

Persoanele interesate pot accesa site-ul www.ebcon.ro unde pot afla mai multe informații despre eveniment și bilete. Vă anunțăm de asemenea că până în data de 30 Mai, biletele se pot achiziționa la un preț redus.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 14 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:

 • www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
 • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc la nivel național în București, Timișoara, Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și online, pe www.hipo.ro;
 • DevTalks, eveniment care reunește 2.000 de profesioniști IT pasionați de Web, Java, Security, Big Data & Cloud, DevOps, Emerging Tech, Product Management, Digital Transformation, Mobile, QA&Testing și SAP
 • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 250 de tineri români;
 • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață, care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum și așteptările pe care candidații le au de la aceștia.

 

 

Recommended Posts