Esti pregatit pentru Engaging Millennials?

6 martie 2018

Oricine din HR stie. Implicarea angajatilor este si ramane marea provocare! Visul frumos sau cosmarul absolut, in functie de cum reusesti sa gasesti si sa aplici acele solutii minune care sa te scuteasca de multe nopti albe. Iar daca mai punem alaturi de implicare si cuvantul Millennials, atunci, uite o megaprovocare pentru care ai nevoie sa te pregatesti temeinic alaturi de cei mai buni din domeniu. Si cine sa fie mai in masura decat Andy Partridge, cel care, de ani de zile, contribuie la a transforma implicarea angajatilor si employer brandingul in norma, nu exceptie?!

Implicarea si Millennials, da, se poate!

 

Andy Partridge

Andy spune ca: “Millennials au revolutionat lumea muncii pentru ca vor sa faca lucrurile diferit. Au atitudini si valori diferite si pun totul sub semnul intrebarii. Ei sunt generatia DE CE si sunt motivati de colaborare si beneficii legate de stilul de viata. Vor sa faca totul mai repede si sa produca o diferenta. Si, mai ales, pentru ei, munca si viata sunt integrate.”

 

De aceea…

Noua cultura a muncii in care Millennials sunt implicati trebuie:

  • sa ii angajeze si sa ii responsabilizeze;
  • sa fie transparenta si sa ofere feedback in timp real;
  • sa ofere un mediu in care sa se poata dezvolta;
  • sa nu fie tributara vechii scoli de leadership;
  • sa ofere scop.

Vreti sa stiti care sunt acele ingrediente principale care ajuta la implicarea tinerilor la locul lor de munca?

Le puteti afla de la Andy si, tinand cont de experienta lui, e prea putin indoielnic sa se insele! El considera ca:

una dintre principalele caracteristici ale generatiei Millennials este dorinta lor de a se autodezvolta. De aceea, este important sa investesti in a-i ajuta sa inteleaga cum arata succesul pentru ei, in asa fel incat sa devina mult mai responsabili pentru calatoriile lor de dezvoltare. Este vorba despre a ajuta sa se creeze intraprenori la locul tau de munca, care sa fie motivati sa faca lucruri si sa munceasca pentru obiective si scopuri. Asta ii ajuta pe ei sa fie mult mai responsabili pentru ceea ce fac si fata de modul in care opereaza. Liderii buni ajuta angajatii sa faca asta si apoi o unesc de viziunea si obiectivele afacerii. Trebuie sa existe o contributie la viziunea afacerii.”

In plus, schimbarea este inevitabila, iar organizatiile nu sunt scutite nici ele. Insa unele schimbari sunt mai importante decat altele, de aceea, nu ar strica deloc sa stim care este marea schimbare in gandire pentru organizatii si cum putem sa ii face fata:

In opinia lui Andy, realizarea si constientizarea faptului ca oamenii se afla in joburi permanente pentru perioade mai scurte decat in vremurile trecute! Interesant, nu-i asa? Si, daca stam putin sa ne gandim si privi mai atent in jurul nostru, aceasta este una din marile realitati contemporane pentru care trebuie sa fim pregatiti.

Pentru ca, spune tot Andy,

aceasta generatie nu este despre locul de munca pe viata! Schimbarea in gandire este aceea ca organizatiile doar “imprumuta” oameni decat ii detine, asa cum obisnuiau sa o faca in trecut. Iar acest fapt forteaza organizatiile sa regandeasca modul in care isi atrag, isi implica si isi retin angajatii si sa caute strategii pentru a le fructifica la maximum munca atat timp cat ii au drept angajati. Toate acestea sunt despre a ajuta angajatii sa straluceasca si, in final, sa isi atinga maximumul de productivitate atat timp cat sunt la tine in organizatie.”

Iar daca nici toate acestea nu reprezinta adevarate schimbari de paradigma la nivelul organizatiilor si muncii noastre, pentru care chiar trebuie sa fim cat mai bine pregatiti si adaptati, atunci, sigur, termenii de schimbare si paradigma ar avea nevoie urgenta de o redefinire!

De aceea, in martie, vei putea testa fata in fata cu Andy reteta pentru implicarea Millennials si intelege de ce avantajul competitiv al vremurilor noastre si viitorului este despre CINE esti si CUM faci lucrurile, nu despre produsele sau serviciile pe care compania ta le prezinta in brosuri sau pe site!

Cu Andy te intalnesti pe 28 martie, in prima zi a evenimentului The Enviable Workplace, in cadrul sesiunii Engaging Millenials. Acolo, el te asteapta sa impartasiti idei, sa ii spui ce functioneaza sau nu pentru tine si, mai ales, sa contibuie prin aceasta experienta cu idei pe care chiar sa le poti aplica in compania ta.

Gasesti toate detaliile legate de acest eveniment aici, precum si alte materiale pe acest subiect.

Ne bucuram sa va facem cunoscut acest eveniment organizat de comunitatea Learning Network, pe care noi, echipa Catalyst Solutions, il sprijinim din pozitia de Partener. :)

Recent Posts