Noua tendinta in recrutare, acum prezenta la Angajatori de TOP

13 Octombrie 2017

Viteza, eficienta si interactiunea angajator – candidat reprezinta principalele elemente care definesc succesul procesului de recrutare. Tehnologia nu inceteaza sa ne surprinda cu specificatii inovatoare, care servesc in a ne reducere eforturile si a asigura transparenta in comunicarea cu candidatii.

VR-ul (Virtual Reality) ne transpune intr-o realitate virtuala pe care o putem experimenta prin intermediul ochelarilor cu lentile speciale, destinati sa proiecteze imaginile afisate chiar pe ecranul telefonului mobil. De asemenea, pentru o experienta cat mai autentica, sistemul de tracking al privirii detecteaza unghiul de inclinare al capului si urmareste directia in care privim, oferindu-i persoanei care traieste experienta virtuala posibilitatea de a realiza comenzi doar cu privirea.

Poza_BTW_VR

Realizat pentru a oferi o experienta completa pasionatilor de gaming, tehnologia poate fi aplicata cu succes si in procesul de recrutare.

Astfel, pentru prima oara in cadrul unui eveniment de cariera, oferim angajatorilor posibilitatea de a beneficia la standul expozitional de tehnologia VR, prin intermediul careia candidatii se pot plimba prin sediile companiilor participante. Proiectia sediului este realizata in urma unor numeroase cadre foto, montate cu atentie pentru a nu irosi niciun detaliu specific organizatiei. Iniţiativa vine în completarea componentei de tehnologie pe care târgul de joburi o înglobează la fiecare ediţie.

 

Angajatori de TOP isi propune de fiecare data sa ofere participantilor un mix intre componenta de interactiune directa dintre angajatori – candidaţi şi noutatile din tehnologie.

Mai jos va oferim doua exemple prin care puteti observa mediul de lucru in cadrul companiilor DB Global Technology si DB Schenker Global Servicer Europe.

DB Global Technology

DB Schenker Global Services Europe

Initiativa a fost bine primita de companiile participante la Angajatori de TOP, atat in Timisoara, cat si in Bucuresti, 30% dintre acestea oferindu-le candidatilor oportunitatea de a testa experienta VR direct la standurile lor.

In cadrul evenimentului din Bucuresti, o parte dintre companiile care vor avea optiunea de tur virtual la standul lor sunt: Total Global Services Bucharest, DB Global Technology, Michelin Romania, Auchan Retail Romania, Ipsos, Accenture, G2Travel, JYSK, INCRYS, PTC, Allianz Technology, REWE Romania – Penny Market, Reckitt Benckiser, EOS KSI, ABS Software Development, IKEA, EUROMASTER, Kaufland România, Genpact, NN Asigurari de Viata, Mood Media, Schneider Electric, Regina Maria, Capgemini, Carrefour Romania, DB Schenker SSC, AMOMA.com, Dell Technology, P&G Romania, Automatic Data Processing (ADP) Romania, British American Tobacco, Comdata Group Romania, Temenos, Suvoda Software, Systematic.

Noile trenduri in recrutare confirma interesul crescut al companiilor in implementarea inovatiilor tehnologice in procesul de recrutare. Dintre angajatorii care si-au anuntat prezenta la Angajatori de TOP, 29% considera ca tururile virtuale vor schimba modul in care se desfasoara procesul de recrutare.

Afla aici care este lista completa a companiilor care vor fi prezente editia aceasta la Angajatori de TOP in Timisoara si in Bucuresti.

VR-ul reprezinta un motiv in plus pentru care ar trebui sa participi la cel mai mare targ de cariera din tara. Daca doresti sa afli si care sunt alte beneficii pe care ti le aduce prezenta la targ, avem pregatit un articol dedicat sa iti raspunda intrebarilor. :) Citeste-l aici. 

Recent Posts