Repornesc angajarile in Romania – S-a dublat numarul de joburi postate de angajatori fata de anul trecut

Național, 22 martie 2021 Cel mai mare târg de carieră din țară, Angajatori de TOP, revine în această primăvară în format online, pe Hipo.ro și își propune ca și de această dată să sprijine atât persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă, indiferent de nivelul de experiență cât și nevoia celor mai active companii locale și multinaționale de a găsi candidații potriviți pentru posturile deschise. Târgul se va desfășura la nivel național, cu focus pe orașe precum: București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Brașov,  Ploiești, Pitești sau Sibiu.

Pornind de la un studiu realizat de portalul Hipo.ro, unde se desfășoară și târgul de carieră Angajatori de TOP, organizatorii au observat o dublare a numărului de joburi comparativ cu anul 2020. Aceasta creștere se observă în majoritatea domeniilor de activitate, iar 92% dintre angajatorii care au luat parte la studiu își propun să recruteze specialiști cu experiență in 2021. La Angajatori de TOP persoanele cu experiență care își caută un job pot alege din cele peste 2.600 de oportunități oferite de companiile partenere.

Dacă anul 2020 a fost foarte dificil pentru juniorii care și-au căutat un job,  anul 2021 aduce vești bune pentru aceștia deoarece volumul programelor pentru studenți/absolvenți a crescut cu 30%. Conform studiului Hipo.ro, 85% dintre angajatori își propun să recruteze în 2021 candidați entry-level, cu experiență sub 3 ani. Ca urmare, tinerii pot găsi la Angajatori de TOP 5100 programe de internship și joburi pentru aproape toate specializarile.

„Asistăm la o creștere semnificativă a numărului de joburi – pratic la o dezghețare a pieței muncii. Mă bucur că acest lucru s-a reflectat și într-un interes foarte mare al companiilor față de târgul de carieră Angajatori de TOP. Candidații care își caută acum un job, vor avea multe opțiuni dintre care să aleagă.” Ionuț Vasile, Project Manager – Angajatori de TOP

Multe domenii au fost afectate în 2020, însă lucrurile s-au îmbunătățit la început de 2021. Odată cu dublarea oportunităților de carieră față de anul precedent, pornind de la ariile de activitate cu cele mai multe joburi, organizatorii au gândit 3 ediții Angajatori de TOP cu focus pe cele mai dorite domenii: Business, Tehnologie și Inginerie.

 

Pentru a pregăti  lansarea  Angajatori de TOP Business – 22 -31 martie – organizatorii au identificat care sunt  topul domeniilor cu cele mai multe joburi business în 2021:

 • Contabilitate Finanțe
 • Customer support – Client service
 • Resurse Umane – Psihologie
 • Achiziții – Logistică – Aprovizionare
 • Management – Consultanță
 • Retail – eCommerce
 • Vânzări
 • Marketing
 • Secretariat – Administrativ

“În prezent avem deschise aproximativ 110 posturi doar în București și alte câteva zeci în orașe precum Brașov, Iași sau Cluj Napoca. Pentru majoritatea rolurilor deschise, căutăm vorbitori de limbi străine, cu potențial de învățare, moțivati și cu atitudine potrivită fața de echipă și muncă. Pe lânga acestea, avem și proiecte noi, pentru care suntem în căutare de persoane cu experiență în domeniul financiar-contabil sau resurse umane, pentru a se dezvolta în roluri de expertiză în domeniu sau de coordonare.” Alexandra Harnagea, Recruiting Senior Analyst – Accenture

 

Pe lângă o paletă largă de joburi disponibile la Angajatori de TOP Business, participanții vor putea dispune gratuit de serviciile din Centrul de Resurse în Carieră:

 • Consultanță pentru dezvoltarea și îmbunătățirea CV-ului;
 • Discuții live cu angajatorii;
 • Consiliere în carieră pentru tineri și pentru cei care aleg să își schimbe jobul;
 • ​Peste 25 de profesioniști HR care vor oferi informații și consiliere în carieră candidaților.
 • ​Workshopuri și conferințe virtuale

 

 

Companiile care și-au confirmat prezența la Angajatori de TOP Business sunt:

Veeam Software, BearingPoint Romînia, Dell Technologies, Vodafone România, Continental, Hella România, BCR, Grupul Enel, JTI România, PepsiCo România, Nestle România, Engie România, Regina Maria, Smithfield România, Metro Cash&Carry România, Penny., Superbet, British American Tobacco, Automatic Data Processing (ADP) România, WEBHELP România, Michelin România, Valoris Center, Accenture, Concentrix România, Cegedim, Allianz Technology, TELUS International Europe, Schlumberger, InSites Consulting, Societe Generale Global Service Centre (SG GSC), Teleperformance România, Deloitte România, DB Schenker GBS Bucharest, Bosch Service Solutions.

 

 


 

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 14 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :

 • hipo.ro , singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
 • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc online în Timișoara și la nivel Național pe hipo.ro;
 • DevTalks, eveniment care reunește profesioniști IT pasionați de Web, Java, Security, Big Data & Cloud, DevOps, Emerging Tech, Product Management, Digital Transformation, Mobile, QA&Testing și SAP
 • Top Talents România Connected, program care identifică și premiază cei mai valoroși tineri români;
 • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață, care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum și așteptările pe care candidații le au de la aceștia.

Recommended Posts