Saptamana viitoare are loc cel mai mare targ de cariera din Banat!

A

fla ce pachete salariale ofera companiile prezente la Angajatori de TOP Timisoara

Timisoara, 5 octombrie 2015 Editia cu numarul 7 Angajatori de TOP Timisoara se va desfasura saptamana viitoare, vineri si sambata, pe 16-17 octombrie la Centrul Regional de Afaceri. La eveniment vor fi prezente 50 de companii, care vor oferi peste 2000 de oportunitati de cariera. Statisticile arata ca majoritatea companiilor ofera o remuneratie financiara in intervalul 400 € – 700 €, pachete de relocare, precum si beneficii neconventionale precum organizarea de schimburi interculturale, existenta unor spatii de relaxare speciale pentru angajati, precum game rooms si biblioteci. Estimarile companiilor in privinta salarilor variaza in functie de nivelul de experienta. in plus, vizitatorii la targ au posibilitatea de a se inscrie la cele 19 conferinte si workshop-uri sustinute de companii.

Beneficii salariale si non-salariale. Chiar daca ofertele de job-uri se adreseaza candidatilor cu pregatire in domenii diferite, pachetele salariale oferite de angajatorii care vor fi prezenti la Timisoara sunt atractive, indiferent de aria de activitate a companiei. in urma informatiilor primite din partea companiilor, a reiesit ca majoritatea angajatorilor ofera o remuneratie cuprinsa in intervalul 400 € – 700 €. Astfel, cele mai numeroase pachete salariale se incadreaza intre 400-500 € (24%) si 500-700 € (24%), urmate de sumele incadrate intre 300-400€ (18%). Exista si pozitii, in majoritatea lor dedicate candidatilor senior-level, remunerate cu sume cuprinse intre 700-1000€ (15%) si 1000-1500€ (12%), in timp ce salariile peste 1500 € sunt oferite de 9% dintre angajatori. Estimarile companiilor in privinta salarilor variaza in functie de nivelul de experienta, iar aceste valori pot fi puternic influentate de specializarea candidatului, rezultatele obtinute anterior, experienta relevanta pe o pozitie anterioara, etc. Oportunitatile de cariera prezentate de companii intrec salariile medii din Romania si sunt deschise pentru orice nivel de cariera, atat pentru persoane senior-level cat si pentru cele entry-level.

In plus, companiile ofera si o serie de alte beneficii non-salariale. in urma rezultatelor studiului “Cei mai doriti angajatori 2015” a reiesit ca principalele 3 criterii care i-ar determina pe candidati sa se relocheze sunt salariul, pachetul de beneficii si posibilitatea de dezvoltare profesionala. La aceasta editie, Angajatori de TOP Timisoara, aproximativ 61% dintre angajatori ofera pachete de relocare pentru candidatii pe care ii selecteaza. Acest aspect demonstreaza tendinta angajatorilor sa recruteze candidati bine-pregatiti din toate zonele tarii, dar sa pastreze, concomitent, nivele salariale satisfacatoare pentru angajatii lor si in concordanta cu pregatirea si experienta acestora.

Beneficii neobisnuite oferite de companiile prezente la targ. in afara beneficiilor multiple oferite de companii, in privinta pachetelor salariale sau de relocare, exista si angajatori care se axeaza pe alte metode prin care sa mentina candidatii satisfacuti si motivati la job. Printre acestea se numara existenta unor spatii dedicate relaxarii, precum game rooms si biblioteci. in plus, unele companii pun la dispozitia angajatilor si metode neconventionale precum biciclete, disponibile pentru utilizare de catre angajati sau posibilitati de dezvoltare profesionala prin organizarea de workshop-uri sau cursuri in centrele din tara sau in strainatate.

Din experienta editiilor anterioare, recrutorii si-au indeplinit in proportii ridicate planurile de recrutare. Peste 35% dintre acestia au declarat ca au avansat discutii cu  20-50 de candidati, in timp ce 29% au fost impresionati de 10-20 de candidati, iar 29% dintre specialistii HR au demarat discutii in vederea angajarii cu mai putin de 10 candidati prezenti la Angajatori de TOP Timisoara.

“Suntem siguri ca acest eveniment ne va ajuta sa gasim candidati valorosi atat pentru pozitiile curente, insa si pentru programul nostru de internship, unic in domeniul transporturi – Learning by Doing” – Mihaela Lefter, Director Resurse Umane DB Schenker Logistics Romania.

„Continental isi continua extinderea in Romania si in perioada urmatoare. Cautam oameni pasionati de industria auto, care isi doresc sa se dezvolte personal si profesional. Ideile inovatoare, spiritul de echipa, pasiunea pentru masini si tehnologie de varf sunt puse in valoare in cadrul companiei noastre” – Marcovici Maria, HR Marketing Specialist Continental Automotive Romania.

Aspecte semnalate de companii. Ce probleme intampina candidatii in etapele de recrutare? Una dintre cele mai frecvente greseli ale candidatilor este redactarea CV-ului, 43% dintre angajatori semnaland acest fapt, in timp ce, pe a doua pozitie se situeaza maniera in care acestia se prezinta la interviu (30%), iar pe a treia o intelegere defectuoasa a modului de aplicare la pozitiile disponibile (17%). La editia din aceasta toamna Angajatori de TOP Timisoara, va exista un stand, CV Experts, unde specialisti HR vor oferi scurte sesiuni de consiliere in ceea ce priveste redactarea CV-urile vizitatorilor, pentru a le mari sansele de angajare. Fie ca acestia sunt la inceput de cariera, fie ca sunt profesionisti cu peste 5 ani experienta, specialistii de la standul CV Experts le pot oferi sfaturi valoroase in ceea ce priveste redactarea CV-ului. Astfel, cei care doresc sa aplice la pozitiile din companiile prezente se asigura ca CV-ul lor exprima puncte importante, precum si abilitati semnificative pentru angajator.

19 workshop-uri si conferinte la Angajatori de TOP Timisoara.

SkillShops: in cadrul acestor workshop-uri candidatii pot afla sfaturile specialistilor in recrutare, ce pozitii sunt deschise in companii, dar vor avea posibilitatea sa dezvolte si abilitati importante, precum comunicare eficienta, tehnici de negociere si vanzare, munca in echipa, stiluri de leadership, orientarea catre client, managementul timpului, metode de prioritizare si eficientizare, etc. Companii care sustin SkillShops la Angajatori de TOP Timisoara: Accenture (Employee Engagement at Accenture), Cargo-Partner (Career@Transport & Logistics), Valeo Lighting Injection (Lean production-implementation of SMED) Flex (Live Smarter), DB Schenker  (Internship & Trainee Conference powered by DB Schenker), KPMG (Frica inceputului de drum. Cum sa te pregatesti pentru contactul cu angajatorii si ce asteapta ei de la tine).

TechLabs: Aceste workshop-uri vor oferi informatii despre ultimele noutati si cele mai inovatoare proiecte din domeniul IT.  Companiile care vor sustine TechLabs la Timisoara: ACI Worldwide ( Security Engineering Inside Hackers Perspective of security Engineers in software payments), Alcatel-Lucent (Visions of the Cloud), Atos IT  (Canopy – the Atos Cloud), BearingPoint (Join the BearingPoint Spirit) Microsoft (Talent Development programs inside Microsoft), Continental (Trust is Good, Test is Better -Testarea in Automotive).

TechTalks: In cadrul acestor conferinte, specialisti din companiile prezente le vor prezenta participantilor detalii  despre ultimele tehnologii utilizate si cum functioneaza acestea, dar si beneficiile si provocarile intalnite. Conferintele TechTalks de la Angajatori de TOP Timisoara sunt: Agile Estimating & Planning; Key influencers shaping the software industry in Timisoara.

Angajatori de TOP Timisoara va avea loc incepand cu ora 10.00 la Centrul Regional de Afaceri intre 16-17 octombrie, accesul fiind gratuit, in baza prezentarii CV-ului Barcode. Detalii despre eveniment, companiile participante si programul workshop-urilor pot fi regasite la sectiunea dedicata targului pe www.hipo.ro.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding.

Avand o experienta de 9 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in cele mai importante centre universitare din tara), DevTalks (proiectul reuneste 350 de developeri & profesionisti IT pasionati de zonele web, online, cloud computing si big data), DevHacks (un hackathon de dezvoltare profesionala care isi propune sa reuneasca 400 de participanti, timp de 24 de ore, alaturi de sponsori si mentori care pot oferi suport in dezvoltarea unor aplicatii/ideilor valoroase pentru comunitate), Targul Virtual pentru Absolventi (proiect online de recrutare ce are loc anul si este adresat studentilor si masteranzilor care finalizeaza studiile).

Recent Posts