PORR România – partener principal în cadrul EBcon 2024, prima conferința internațională de Employer Branding din România

București, 27 mai 2024

 

EBcon, prima conferinţă internaţională de Employer Branding din România, a avut loc pe 13-14 mai, în București, la Nord Events Center by Globalworth. Timp de două zile, participanții au avut acces la un conținut valoros oferit de 15 speakeri internaţionali şi locali, masterclass-uri și sesiuni de keynotes. Rezultatele studiului Cei mai doriţi angajatori din România în 2024 au fost anunțate în premieră, în cadrul EBcon, unde a avea loc și gala Most Desired Employers.

La evenimentul EBcon au participat 400 de pasionați de Employer Branding care au luat parte la o experiență de învățare completă alături de peste 15 speakeri internaţionali şi locali de la companii renumite din Europa. Pe lângă întâlnirea cu speakerii şi sesiunile de keynotes, participanţii s-au bucurat și de activitățile din cadrul a 3 masterclass-uri și de zona expozițională a companiilor partenere. Tot în cadrul EBcon a avut loc decernarea premiilor pentru companiile din top Cei mai doriţi angajatori, conform studiului realizat anual de Catalyst Solutions. Top 100 Cei mai doriți angajatori este un clasament realizat în baza răspunsurilor libere și neasistate la întrebarea: “Care este topul primilor 5 angajatori pentru care îți dorești să lucrezi?“

Screenshot 2024-05-27 144106

Ediția de anul acesta EBcon, prima conferinţă internaţională de Employer Branding din România, a fost susținută de PORR România. În calitate de Partener Principal, PORR România este o companie cunoscută prin activitatea și prin modul în care îmbină o tradiție de 150 ani cu pasiunea pentru inovație. Printre proiectele de referință se numără: proiectarea și execuția autostrăzii Sibiu-Pitești, loturile 1 și 4, lucrări de modernizare portuară (în Constanța și Giurgiu) și aeroportuară (aeroportul Otopeni) sau modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița.

”De data aceasta, prin participarea la EBcon, ne-am propus să ne prezentăm dintr-o perspectivă ușor diferită, nu doar prin ceea ce facem, ci și prin ceea ce trăim la PORR, cu atât mai mult cu cât anul acesta compania aniversează două decenii de prezență în România. În acești 20 ani, am dezvoltat nu doar un portofoliu impresionant de proiecte de construcții, ci și o cultură organizațională centrată pe oameni și dezvoltarea lor, precum și un brand de angajator de care suntem mândri. Ne-am dezvoltat frumos și ca organizație, de la aproximativ 600 de PORRieni în 2020 la peste 1.780 în 2024, ajungând să fim trendsetteri în materie de comunicare și employer branding pe piața construcțiilor din România. Nu în ultimul rând, ne-am dorit să aflăm și ce fac alții pe zona de employer branding.” – Veronica Olteanu, Director Resurse Umane și Comunicare la PORR România

În următoarea perioadă, compania are planuri importante de recrutare, iar strategia de recrutare si employer branding continuă pe toate fronturile și nu funcționează punctual, reactiv, ci este un demers permanent, conceput și structurat ca atare.

”Deși operăm într-un sector cu rate mari ale fluctuației de personal în rândul angajaților din categoria blue collars și cu o funcționare „silozată” prin specificul său, continuăm să lucrăm la dezvoltarea sentimentului de apartenență în rândul PORRienilor, prin diverse inițiative derulate permanent, deoarece în lipsa acestuia, orice demers de retenție este sortit eșecului. Pe zona de blue collars, am început acum doi ani un program de recrutare de forță de muncă din India pe care ne dorim să-l continuăm. În rândul angajaților white collars, rata de fluctuație nu este la fel de mare, însă și aici avem în derulare un proiect-pilot de recrutare a unor specialiști străini, care își propune și să identifice specialiști români plecați în afara țării și să îi convingă să se reîntoarcă acasă.” – Veronica Olteanu, Director Resurse Umane și Comunicare la PORR România

Pentru cei care sunt la început de carieră, PORR România continuă programele de practică, internship, instruire și dezvoltare de competențe acestea fiind dedicate studenților de la facultățile de construcții din București, Timișoara, Constanța.

”Luna aceasta finalizăm programul Career Start powered by PORR, care a creat un amplu context de învățare și dezvoltare profesională – sesiuni de instruire formale și informale și mentorat pe diverse teme (de la Inovație în construcții la Personal Branding), webinare online, vizite pe șantierele PORR, interacțiunea directă cu PORRienii. O altă constantă ar fi participarea la târgurile de carieră, dar și ceea ce facem, zi de zi, la PORR, pentru a ne distinge drept firma de construcții care își respectă cuvântul dat – și nu ne referim doar la termenele de predare, ci și la responsabilitatea față de angajați.” – Veronica Olteanu, Director Resurse Umane și Comunicare la PORR România

Alături de PORR România, evenimentul EBcon a fost susținut de companii precum: BAT Romania, Bosch Romania, Bookster, eMAG, Mirro, Mindspace, Link Group, Ursus Breweries și Wellington.

“Chiar am făcut acest exercițiu de debrief, împreună cu colegii mei. După eveniment, ne-am reunit și am identificat surse de inspirație, ne-am bucurat de întâlnirile avute, de feedbackul primit. Felicităm Catalyst Solutions pentru a nouăsprezecea ediție a studiului „Cei mai doriți angajatori”, dar și câștigătorii trofeelor Galei Premiilor celor mai doriți angajatori. Și, pentru că trofeele MDE 2024, realizate din beton, ne-au ridicat mingea la fileu, am vorbit și despre momentul în care în acest top și-ar putea face loc și sectorul construcțiilor. Cu atât mai mult cu cât în România el însumează peste 600.000 de angajați, iar la nivel internațional, topurile Forbes, Best Place to Work, Top Employers Institute, etc. includ deja categorii dedicate acestui sector.” – Veronica Olteanu, Director Resurse Umane și Comunicare la PORR România

Mai multe detalii despre EBcon, respectiv următoarea ediție pe https://www.ebcon.ro/.

Screenshot 2024-05-27 145550

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 17 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:

· DevTalks Romania, cea mai așteptată conferință IT, care reunește 6000 de profesioniști pasionați de web, online, cloud computing, big data și alte tehnologii sau trenduri IT. DevTalks are două ediții, în Bucuresti, între 29-30 mai, și în Cluj-Napoca, pe 26 septembrie.

· DevCon, cea mai influentă conferință dedicată profesioniștilor IT. Pe 5 și 6 noiembrie vor avea loc 6 conferințe dedicate, care ating o varietate de tehnologii și arii de interes, precum: Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, și nu numai.

· www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare.

· Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc pe hipo.ro de două ori pe an și aduce impreuna 200.000+ candidați și 80 angajatori la fiecare ediție.

· Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 250 de tineri români.

· Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.

Recent Posts