Cei mai doriti angajatori in 2024

15 mai 2024

Catalyst Solutions anunță rezultatele studiului Cei mai doriți angajatori cel mai cuprinzător instrument ce măsoară nivelul de atractivitate al angajatorilor la nivel național și oferă o înțelegere completă a comportamentului candidaților precum și asteptările acestora în raport cu angajatorii locali. Rezultatele studiul au fost lansate în cadrul conferinței regionale de employer branding, EBcon 2024, pe 14 mai. 

Pentru al 19 an consecutiv, studiul Cei mai doriți angajatori a fost realizat la nivel național, pe baza a 10 981 de răspunsuri libere, neasistate ale respondenților. Top 100 Cei mai doriți angajatori este un clasament realizat în baza răspunsurilor libere și neasistate la întrebarea: “Care este topul primilor 5 angajatori pentru care îți dorești să lucrezi?“ Dimensiunea organizației, distribuția geografică sau diversitatea de roluri deschise de o organizație pot fi câteva dintre aspectele care contribuie la numărul mare de nominalizări ca cel mai dorit angajator.  

Screenshot 2024-05-14 133337

“Este o onoare să vedem că Microsoft este recunoscută ca fiind unul dintre cei mai doriți angajatori pentru al treilea an consecutiv. Ne dedicăm eforturile pentru a cultiva un mediu de lucru care promovează dezvoltarea și bunăstarea angajaților noștri. Este încurajator să vedem că viziunea și angajamentul nostru de a pune angajații pe primul loc au un impact pozitiv. Aceasta ne stimulează să continuăm să ne concentrăm pe aceste aspecte vitale pentru organizația noastră. Determinarea noastră este amplificată de schimbările rapide pe care le-am traversat în ultimii ani. Aceste schimbări au adus provocări care ne-au împins să învățăm și să ne adaptăm împreună. Vom continua să ne străduim să menținem un mediu de lucru deschis și inclusiv, orientat spre creștere, așa cum am făcut întotdeauna. La Microsoft, fiecare angajat din România are oportunitatea de a-și atinge potențialul maxim profesional.” Adina Vidroiu, HR Director, Microsoft Romania, Moldova & Ungaria.  

 

“Suntem profund onorati sa fim recunoscuti ca unul dintre cei mai doriti angajatori din Romania. La Google, cultivam o cultura organizationala in care fiecare angajat are sansa sa isi exploreze pasiunile proprii si sa aiba un impact semnificativ. Suntem entuziasmati sa continuam calatoria noastra Google Romania, ghidati de inovatia tehnologica si de angajamentul nostru de a crea un mediu incluziv, in care toata lumea se simte apreciata.” Simona Berbec, Market HR Lead, Romania, Ungaria, Cehia si Slovacia

 

“Prezența îndelungată a Continental în top 3 cei mai atractivi angajatori din România, respectiv nr. 1 cel mai dorit angajator din industria automotive ne onorează și în acest an. Este o mărturie valoroasă care rezultă din tot ceea ce am făcut, facem, suntem și oferim ca și companie angajaților, clienților și tuturor partenerilor noștri și comunității. Cei peste 20.300 de #peopleofcontinental din țară modelează zilnic viitorul mobilității, atât prin tehnologiile dezvoltate și produsele realizate, cât și prin cultura organizațională în care își desfășoară activitatea împreună, în echipă – fie ea locală, națională sau internațională. Le mulțumesc tuturor colegilor din Carei, Iasi, Sibiu și Timișoara pentru contribuția lor și îi felicit pentru acest rezultat!” dr. Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental Romania & General Manager Continental Automotive Romania.

 

“Anul acesta se împlinesc 30 de ani de activitate a grupului Bosch în România, iar aceasta aniversare ne responsabilizează și mai mult să oferim colegilor noștri o experiență care îi împlinește, le permite să se dezvolte, să aibă un echilibru pe plan personal și profesional. Recunoașterea ca unul dintre cei mai doriți angajatori la nivel național confirmă faptul că inițiativele, proiectele și parteneriatele pe care le dezvoltăm răspund nevoilor candidaților și angajaților și sunt, totodată, în sinergie cu nevoile de business ale companiei. Fiind o organizație în continuă creștere, obiectivul nostru strategic în aria de employer branding, este să rămânem un angajator atractiv în rândul tuturor grupurilor ținta revelante.“ Cristina Corello, Director Resurse Umane Bosch România 

Lansat pentru prima dată anul acesta, Top New Entry este un clasament al companiilor care se regăsesc în premieră în top 100 Cei mai doriți angajatori. În Top New Entry sunt companiile care s-au remarcat în 2024, organizații care au reușit să atragă atenția prin practici de management, cultură organizațională sau beneficii oferite angajaților și astfel să se poziționeze ca un angajator de top în România.  

Screenshot 2024-05-14 133506

Pe lângă topul Celor mai doriți angajatori, rezultatele studiului oferă și informații valoroase pentru profesioniștii de HR și EB cu privire la opiniile și comportamenul candidaților actuali din piața muncii. De exemplu, criteriile ce stau la baza deciziei în alegerea angajatorului dorit. Al treilea an consecutiv, principalul criteriu ales de către respondenți este pachetul salarial atractiv. În 2024, respondenții au menționat echilibrul dintre viața profesională și cea personală într-un procent de 71% față de 44% de anul trecut. Astfel că, și atmosfera de lucru prietenoasă și relaxantă fiind mai apreciată anul acesta (65% față de 45% anul trecut). 

Screenshot 2024-05-14 133606

Datele colectate sunt prelucrate și organizate sub formă de rapoarte diferențiate în funcție de interesul candidaților pentru anumite industrii, de background-ul academic și nivelul de experiență. Tipurile de rapoarte disponibile sunt: Business, Engineering, IT&C, Retail, FMCG, BPO. 

Detalii privind tipurile de rapoarte si informatii din studiu sunt disponibile la adresa angajatori@catalyst.ro

Editia 2023 a studiului Cei Mai Doriți Angajatori

Editia 2022 a studiului Cei Mai Doriți Angajatori

Editia 2021 a studiului Cei Mai Doriti Angajatori

 

Recent Posts